Yemek Tarifleri
Tepside Sebzeli Kemikli Et

Tepside Sebzeli Kemikli Et Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kemikli kaburga eti haşlanmış
- 6 adet sivri acı biber
- 2 adet tatlı biber
- 5 diş sarımsak
- 10 adet orta uzunluk kabuğu soyulmuş domates (kabukları sosu için ayrılacak)
Sosu için;
- Domates kabuğu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz silme
- 1 su bardağı et suyu
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
Tepside Sebzeli Kemikli Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri soyup, kabuklarını blender kabına alalım domates ve biberleri görseldeki üzere hazırlayıp, evvel domates sora biber ve sarımsağı tepsiye dizelim.
- Blender kabındaki domates kabuklarının üzerine sos için olan tüm materyalleri koyup, blenderdan geçirelim.
- Daha sora etleri tek tek bu sosa bulayıp biberlerin üzerine dizelim, kalan sosu da üzerine dökün.
- Sonra 200 derece fırına verelim 30 dk sora kemikleri çevirip yaklaşık 40-50 dk pişirelim. Deneyenlerin şimdiden ellerine sıhhat.
Afiyet olsun 😌
Tepside Sebzeli Kemikli Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













Cevap bırakın