Yemek Tarifleri

Tepside Sebzeli Kemikli Et

Tepside Sebzeli Kemikli Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli kaburga eti haşlanmış
  • 6 adet sivri acı biber
  • 2 adet tatlı biber
  • 5 diş sarımsak
  • 10 adet orta uzunluk kabuğu soyulmuş domates (kabukları sosu için ayrılacak)

Sosu için;

  • Domates kabuğu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz silme
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı

Tepside Sebzeli Kemikli Et Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Domatesleri soyup, kabuklarını blender kabına alalım domates ve biberleri görseldeki üzere hazırlayıp, evvel domates sora biber ve sarımsağı tepsiye dizelim.
  2. Blender kabındaki domates kabuklarının üzerine sos için olan tüm materyalleri koyup, blenderdan geçirelim.
  3. Daha sora etleri tek tek bu sosa bulayıp biberlerin üzerine dizelim, kalan sosu da üzerine dökün.
  4. Sonra 200 derece fırına verelim 30 dk sora kemikleri çevirip yaklaşık 40-50 dk pişirelim. Deneyenlerin şimdiden ellerine sıhhat.

Afiyet olsun 😌

Tepside Sebzeli Kemikli Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu