Yemek Tarifleri

Tepside Kadayıf Dolması

Tepside Kadayıf Dolması Tanımı İçin Malzemeler

Ṣerbeti için:

  • 2 su bardağı toz ṣeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 4 limon damlası

İçi için:

  • 150 gram ceviz
  • 500 gram kadayıf

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tepside Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ṣerbeti için uygun bir tencereye su ve ṣeker katılır, en yüksek düzeyde kaynatmaya bırakılır.
  2. Ṣekerin karışması için ortada karıştırılır, kaynamaya başladıktan sonra limon damlası eklenir, ıssı düzeyi 1 yahut iki düzey düṣürülür, 15 dakika üstü açık halde kaynatılır. ✏️ kaynarken fokurdaması gerekiyor.
  3. 10 dakika sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  4. Uygun bir fırın kabına kadayıf eklenir. Bir kaseye yumurta, süt ve yağ eklenir uygunca karıştırılır ve kadayıfların üzerine dökülür.
  5. Sosun kadayıf ile karıṣması için el ile karıştırılır (tiftiklenir).
  6. İyice karıṣtıktan sonra kadayıflar 2 ye bölünür. Bir kısım alt taban için başka kısım ise üstünü kapamak için.
  7. Uygun borcama kadayıf ile taban oluşturulur.
  8. İri yahut biraz daha ufak çekilmiş ceviz üzerine serpilir.
  9. ✏️ ne kadar ceviz, bir o kadar lezzet.✏️ ne kadar iri, bir o kadar lezzet.
  10. Cevizlerin üzerine başka kadayıf ile örtülür.
  11. Kadayıf ile örttükten sonra el ile bastırılır, böylelikle düz ve sıkı elde etmiş oluyoruz.
  12. En yüksek derecede (250-260 ) evvelden ısıtılmış fırının orta kısmında denetimli kızarmaya bırakılır.
  13. Kızardıktan sonra fırından alınır, bir kaç dakika beklettikten sonra en( fazla 4 dakika) soğuk yahut ılık olan şerbeti yavaṣ yavaṣ üzerine dökülür.
  14. ✏️Şerbet ansızın ve süratli dökülür ise tatlı dağılır.
  15. Şerbet söküldükten sonra en az 3 saat dinlendirilir, üzerini kaparsanız daha yeterli olacaktır.
  16. ✏️ Tatlı uygunca soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp, sonraki gün tükettik, böylelikle lezzeti oturmuş oldu.

Tepside Kadayıf Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu