Yemek Tarifleri

Tavuklu Zerzevat Çorbası

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Şifa deposu çok pratik bir tanım 🙂

  • 1 adet kalçalı tavuk but (3 adet baget de olur)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates (Kabukları soyulmuş)
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 litre su (Tavuğun suyunu kullandım)
  • 1 tutam ince kıyılmış maydonoz
  • Arzuya nazaran karabiber

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuğun üzerine geçecek kadar su ile tencereye alıp uygunca haşlayalım. Ben haşlarken 1 çay kaşığı tuz ekliyorum.
  2. İçine 2 adet defne yaprak isteğe nazaran, haşlanan tavuğu alıp suyunu süzgeçten geçirin.
  3. Etini kemikten ayırıp tiftikleyin. Zerzevatları irice doğrayıp tencereye alın.
  4. Zeytinyağ, 1 çay kaşığı tuz ve zerdeçalı ekleyip suyunu ek edin. Ben 1 litre sadece tavuk suyu kullandım size ağır gelirse 1 litreyi su ile dengeleyin.
  5. Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişmeye bırakın.
  6. Sebzeler pişince blenderden geçirin. Didiklenen tavukları ekleyin, bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın.
  7. En son limon suyu ve maydanoz ekleyip karıştırın.

Deneyeceklere afiyet şifa olsun 🥰

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu