Yemek Tarifleri
Tavuklu Zerzevat Çorbası

Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Şifa deposu çok pratik bir tanım 🙂
- 1 adet kalçalı tavuk but (3 adet baget de olur)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet domates (Kabukları soyulmuş)
- 2 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
- Yarım limonun suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 litre su (Tavuğun suyunu kullandım)
- 1 tutam ince kıyılmış maydonoz
- Arzuya nazaran karabiber
Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğun üzerine geçecek kadar su ile tencereye alıp uygunca haşlayalım. Ben haşlarken 1 çay kaşığı tuz ekliyorum.
- İçine 2 adet defne yaprak isteğe nazaran, haşlanan tavuğu alıp suyunu süzgeçten geçirin.
- Etini kemikten ayırıp tiftikleyin. Zerzevatları irice doğrayıp tencereye alın.
- Zeytinyağ, 1 çay kaşığı tuz ve zerdeçalı ekleyip suyunu ek edin. Ben 1 litre sadece tavuk suyu kullandım size ağır gelirse 1 litreyi su ile dengeleyin.
- Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişmeye bırakın.
- Sebzeler pişince blenderden geçirin. Didiklenen tavukları ekleyin, bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın.
- En son limon suyu ve maydanoz ekleyip karıştırın.
Deneyeceklere afiyet şifa olsun 🥰
Tavuklu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











Cevap bırakın