Yemek Tarifleri

Tavuklu Saray Sarması

Tavuklu Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs
  • 2 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük küp doğranmış patates
  • 1 adet küçük küp doğranmış havuç
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam muskat rendesi
  • Tuz
  • Karabiber (Varsa beyaz biber)

Üzeri için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavanıza zeytinyağı ve tantuni doğranmış tavuğu ekleyip, pişirin.
  2. Tavuklarınızı suyu çekene kadar kavurun.
  3. Patates, havuç,ve soğanı küp doğrayın.
  4. Ardından havuç, soğanı ve patatesi ekleyip soteleyin.
  5. Sebzeler kendilerini salınca içerisine sarımsak ve bezelyeyi ekleyip, karıştırın.
  6. Salçayı eritin ve tavaya ek edin.
  7. Üzerine 1 su bardağı su ek edin ve güzelce suyunu çekene kadar pişirin.
  8. Tuz ve karabiber ek etmeyi unutmayalım.
  9. Beşamel sosu hazırlayınız.Yufkaların her birini 4 eşit kesime bölün.
  10. Bir kasenin içerisine 1 parçayı koyup kenarları dışarı taşacak halde içine oturtun, yufkaların içine hazırladığınız tavuklu iç harçtan doldurup kenara sarkan modüllerle üzerini kapatın.
  11. Daha sonra borcama yerleştirin ve üzerine beşamel sos gezdirip rendelediğiniz kaşarları ek edip 180 derece fırında 30 dakika denetim ederek pişiriniz. Afiyet olsun.

Tavuklu Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu