Yemek Tarifleri

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu(normal suda kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet tavuk göğsü (yaklaşık 500 gr)

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğsünü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ek edelim ve tavuk göğsünü haşlayalım.
  2. Haşladığımız tavuk göğsünü suyunu süzelim bu suyu pilavda kullanmak için kenara alalım.
  3. Pişen tavuk göğsünü tiftifleyelim.
  4. Pirinçlerimizin nişastasının düzgünce çıkarabilmek için bir kaç çeşit suda yıkayalım suyunu süzelim yada pirinçleri yarım saat suda bekletip güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
  5. Uygun bir tavaya sıvı yağ ve şehriyeyi koyalım ve rengi hafif dönünceye kadar kavuralım tereyağını ve suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyelim ve tereyağı eriyene kadar güzelce kavuralım (pilavın tane tane olması için pirinci kesinlikle kavurmalıyız)
  6. Tiftiflediğimiz tavukları ve tuzu ek edelim karıştıralım sıcak tavuk suyunu yada sıcak olağan suyu ek edelim karıştıralım ve tavanın kapağını kapatalım.
  7. Kısık ateşte suyunu çekip üzeri göz göz olunca ocağı kapatalım ve üzerine kağıt havlu koyup kapağı kapatarak servis yapana kadar demlendirelim (pişerken kapağı açmamalı ve karıştırmamalıyız).

Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu