Yemek Tarifleri

Tavuklu Pide

Tavuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya (2 tatlı kaşığı)
  • 1 litre ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İsteğe bağlı gereçleri artırabilir yahut azaltabilirsiniz.

İç harcı için:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı salça (Fark etmez)
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 3 adet domates kabuğu soyulmuş
  • 3 adet sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz sıvı yağ

Tavuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurup üstünü örter vaziyette bir köşeye bırakıyoruz.
  2. Daha sonra tavuk göğsümüzü robot yardımıyla kiyma haline getiriyoruz.
  3. Daha sonra domatesleri soyduktan sonra domates ve biberleri robota koyup düzgünce ufalana kadar çekiyoruz.
  4. Daha sonra maydanozumuzu ince ince doğrayıp bütün materyalleri birleştirip baharatlarını da ekledikten sonra uygunca yoğuruyoruz isteğe bağlı baharat ekleyebilirsiniz.
  5. Hamurumuz biraz kabardıktan sonra un yardımıyla hamurlarımızı açmaya başlıyoruz.
  6. Hamurumuz güzelce incelene kadar açıp iç harcından ekleyip kenarlarını kapatıp yağlı tepsiye dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp daha sonra çörek otuyla da süsleyebilirisiniz.
  8. 200 derecede pişiriyoruzŞimdiden afiyet olsun ☺️.

Tavuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu