Yemek Tarifleri

Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 büyük uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 400-500 gram tavuk göğsü
  • 1.5 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 400 ml su (Üzerini geçecek kadar)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Tavuklu Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağ ile kavrulur.
  2. Üzerine küp küp doğranan tavuklar eklenir sotelenir.
  3. Pişen tavukların üzerine küp küp doğranan patatesler eklenir, karıştırılır 1-2 dakika kavrulur.
  4. Salça, tuz ve baharatlar eklenir karıştırılır.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Tekrar ocakta kaynatılır, kaynıyorsa altı kısılır.
  6. Pişme sürecinde en son patatesler denetim edilir.
  7. Soğanları önden kavurunca yemekte çiğ soğan kokusu olmuyor, o yüzden bu halde pişirmeyi tercih ediyorum. Pratik ve lezzetli bir yemek, deneyen herkese afiyet olsun.

Tavuklu Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu