Yemek Tarifleri
Tavuklu Patates Yemeği

Tavuklu Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 büyük uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 400-500 gram tavuk göğsü
- 1.5 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 400 ml su (Üzerini geçecek kadar)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
Tavuklu Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağ ile kavrulur.
- Üzerine küp küp doğranan tavuklar eklenir sotelenir.
- Pişen tavukların üzerine küp küp doğranan patatesler eklenir, karıştırılır 1-2 dakika kavrulur.
- Salça, tuz ve baharatlar eklenir karıştırılır.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir. Tekrar ocakta kaynatılır, kaynıyorsa altı kısılır.
- Pişme sürecinde en son patatesler denetim edilir.
- Soğanları önden kavurunca yemekte çiğ soğan kokusu olmuyor, o yüzden bu halde pişirmeyi tercih ediyorum. Pratik ve lezzetli bir yemek, deneyen herkese afiyet olsun.
Tavuklu Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın