Yemek Tarifleri

Tavuklu Papaya

Tavuklu Papaya Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü (ya da bonfile)
  • 3 domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Ek olarak;

  • Ekmek
  • Süzme yoğurt
  • Elma dilim patates

Tavuklu Papaya Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavukları jülyen olarak doğrayalım ve tavada suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Ayrı bir tavada tereyağını eritelim ve salçayı yavaşça kavuralım (acı olduğunda daha lezzetli oluyor acı biber salçası da eklenebilir)
  3. Daha sonra rondodan geçirdiğimiz domatesleri (yaklaşık 2 su bardağı kadar olmalı) ekleyelim.
  4. Ardından baharatları ekleyip kaynayınca suyunu çeken tavuklar ile birleştirelim.
  5. Tavuklar kısık ateşte sos ile özleşirken elma dilim patatesleri kızartalım.
  6. Yarım ekmeği küp küp doğrayıp tereyağında kızartalım dilerseniz yağa bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
  7. Kızarmış ekmekleri tabağın altına koyup üzerine süzme yoğurdu (yoğurda karıştırıp kıvam verelim, bir kaşık mayonezde ekleyebilirsiniz) yayalım.
  8. Kenarlara elma dilim patatesleri dizelim ve en üst orta kısma soslu tavuğumuzu alalım, afiyet olsun :).

Tavuklu Papaya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Tavuklu Papaya

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu