Yemek Tarifleri

Tavuklu Hünkar Beğendi

Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan (közlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber

Üzeri için;

  • 500 gram tavuk bonfile
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yeşil köy biberi
  • 1 büyük domates (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye yağları alıp içine küp küp doğradığımız soğan,sarımsak ve biberi alalım pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Kuş başı doğradığımız tavuğu ve tuz ek edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  3. Suyunu çektikten sonra domatesi ek edelim ve kapağını kapatıp 20 dakika yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Son olarak baharatları ek edip 5 dakika daha pişirip ocağı kapatalım.
  5. Beğendisi için; tavaya yağı yağı eritelim.
  6. Unu ekleyip 2 dakika kavuralım.
  7. Sütü ekleyip karıştıralım.
  8. Kıvam aldıktan sonra ince ince doğradığımız patlıcanları ek edip karıştıralım.
  9. Son olarak kaşar peyniri,tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım ocağı kapatalım.
  10. Beğendiyi servis tabağına alalım üzerine tavuğu yerleştirelim.
  11. En son üstüne yağı eritip kırmızı biber ile karıştırıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.Afiyet olsun ????.

Tavuklu Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu