Yemek Tarifleri

Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Kekik

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri uzunlamasına ve incecik kesiyoruz, yıkayıp kurulayıp kızgın yağda kızartıyoruz .
  2. Bir yandan kuşbaşı yada julyen doğradığımız tavuk göğüslerini tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Ardından yağını ,soğanını ,biberini ekleyip düzgünce kavuruyoruz .
  4. Baharatlarını ekleyip ocaktan alıyoruz.
  5. Kızarmış patateslerinin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz ve onunda üzerine tavuk sotemizi ekleyip yayıyoruz.
  6. En son üzerine dilerseniz pulbiber yakabilirsiniz ben yapmadım köz olarak domatesleri köz tavasında közleyip yanına ekledim. Deneyecek olanlara afiyet olsun?.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu