Yemek Tarifleri

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kemiksiz but
  • 3 adet yufka
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan (Küçükse 2 adet)
  • 2 adet yeşil biber (Köy biberi kullandım)
  • 1 adet kapya biber (Küçükse 2 adet)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet yumurta sarısı

Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavukları sıcak suda tencereye koyup bir taşım kaynatalım.
  2. 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve süzelim elimizi yakmayacak sıcaklıkta olduğunda küçük küçük doğrayalım.
  3. Uygun bir tencereye zeytinyağını alalım, yağ ısındıktan sonra doğradığımız soğan ve kapya biberi ek edip kavuralım.
  4. Ardından yeşil biberi de ek edip kavurmaya devam edelim.
  5. Bütün gereçler kavrulduğunda doğradığımız tavukları ve tereyağını ek edelim.
  6. 10 dakika orta ateşte pişirelim.
  7. Sonrasında baharatlarımızı ek edelim ve karıştıralım 1-2 dakika sonra altını kapatalım.
  8. Yufkalarımızı 6’ya bölelim (8’e de bölebilirsiniz) ılık hale gelen iç harcımızdan kaşık yardımıyla yufkalarımıza eşit halde paylaştıralım ve sigara böreği üzere saralım (sararken çok sıkıştırmayalım).
  9. Yağladığımız tepsiye böreklerimizi dizelim ve üzerine yumurta sürelim.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  11. Sıcak servis yapalım.

Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu