Yemek Tarifleri
Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
Ev imali tavuk tantuni için;
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı pul biber
- Yarım yemek kaşığı karabiber
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğan, domates ve maydanozu doğrayıp kenara alalım.
- Küp küp doğradığımız tavuk göğsünü tavaya alıp yaklaşık 10/15 dakika suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra sırasıyla sıvı yağ, pul biber, tuz ve karabiberini de ekledikten sonra hafif yağ da kavuralım.
- Kavrulan tantunimize lavaşı evvel yağına bastırıp daha sonra içerisine soğan domates maydanoz ve tantuniyi de ekledikten sonra dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz.
Not:Malzeme listesini isteğe bağlı arttırıp, azaltabilirsiniz denemenizi değerle tavsiye ederim afiye olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın