Yemek Tarifleri

Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

Ev imali tavuk tantuni için;

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım yemek kaşığı pul biber
  • Yarım yemek kaşığı karabiber
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle soğan, domates ve maydanozu doğrayıp kenara alalım.
  2. Küp küp doğradığımız tavuk göğsünü tavaya alıp yaklaşık 10/15 dakika suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Daha sonra sırasıyla sıvı yağ, pul biber, tuz ve karabiberini de ekledikten sonra hafif yağ da kavuralım.
  4. Kavrulan tantunimize lavaşı evvel yağına bastırıp daha sonra içerisine soğan domates maydanoz ve tantuniyi de ekledikten sonra dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz.

Not:Malzeme listesini isteğe bağlı arttırıp, azaltabilirsiniz denemenizi değerle tavsiye ederim afiye olsun.

Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu