Yemek Tarifleri

Tavuk Suyuna Çorba

Tavuk Suyuna Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 modül tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane

Üzerine;

  • Toz biber
  • Zeytin yağı

Tavuk Suyuna Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk göğsünü tencere alın ve üzerine yeteri kadar su koyup haşlayın.
  2. Haşlanan tavukları tel tel ayırın ve tencereye 3 su bardağı tavuk suyu koyup üzerine şehriyeleri ekleyin 5 dk kadar pişirin.
  3. Bu sırada un, limon suyu ( damak zevkinize nazaran arttırabilirsiniz) ve az su ile terbiyesini hazırlayın.
  4. Didiklediğiniz tavuk göğsünü tencereye alın ve terbiyeyi ekleyip karıştırın. Üzerine tuz, karabiber ve nanesi ekleyip 1-2 taşım kaynatın ocaktan alın.
  5. Üzeri için; tozbiber ve yağı yakın sıcak servis yapın.

Afiyet olsun 💐

Tavuk Suyuna Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu