Yemek Tarifleri

Tavuk Suyu Çorba

Tavuk Suyu Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tavuk but
  • 1 küçük havuç (Yarım su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım limon suyu
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı sıcak su

Tavuk Suyu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce havucun dış yüzeyini kazıyalım ki turuncu rengi ortaya çıksın ve daha pak olsun. Sonra rendeleyip kenara alalım.
  2. Unu ve limonu az bir ölçü su ile karıştırıp akışkan bir bulamaç yapalım kenara alalım.
  3. Tencereye sıvı yağı koyalım. Tavuğu 5 dk kadar gerili önlü hafif kızartalım.
  4. Ardından tencereden çıkarıp bir tabağa alalım.
  5. Tavuk kızarırken tencereye biraz yapışabilir fazla yapışmasın diye orta ara tencere içinde hareket ettirebilirsiniz. Dilerseniz bu kademeyi yapmadan geçip, direk 4. Husustan başlayabilirsiniz.
  6. Aynı tencereye rendelenmiş havucumuzu atıp 5dk kadar soteleyelim. Yağ yetmezse bir yemek kaşığı ek edilebilir.
  7. 6 bardak sıcak suyu tencereye dökelim.
  8. Üzerine sarımsağı rendeleyelim,tavuk butu da tekrar tencereye koyalım. Tuzunu atalım.
  9. Kapağı örtüp,kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 20 dk. Sonra tavuk but pişmiş olacak. (buttan modüller ayrılmaya başlayınca pişmiş demektir).
  10. Pişmiş tavuk butu tencereden alıp,bir tabağa koyalım. Et ve kemiğini ayıralım. (biraz sıcak olabilir. Soğumasını bekleyin. )
  11. Tavukları bıçak, çatal yardımı ile küçük modüllere bölelim.
  12. Un, yoğurt,limon, sarımsak karışımlı bulamacın içine tencereden bir ölçü tavuk suyu alıp ılıtalım.
  13. Oluşan bulamacı yavaş yavaş tencereye aktaralım. Aktarırken tencereyi de karıştıralım. Ayırdığımız tavuk etlerini de tencereye ek edelim.
  14. 15 dk kadar kapağı kapalı ocakta tutalım. Çorbamız hazır.

Notlar:.

  • ***Bu çorbaya tadını veren; limon, sarımsak ve tavuk suyu. Sarımsağın rendelenmiş olması değerli.
  • **Tavuğun bir ölçü önden kızarmış olması tavuk suyu lezzetini artırıyor ama dileyen direk haşlama yapabilir.
  • ***Karabiber,kimyon,pul biber eklenebilir.
  • ***Yarım fincan pirinç,tel şehriye, arpa şehriye eklenebilir. (bunun eklenme sırası 6. Madde).
  • ***Havuçla birlikte kereviz sapı, rendelenmiş kabak üzere sebzeler eklenebilir. Maydonoz son basamakta ocağın altını kapattıktan sonra tencereye eklenebilir.
  • **Serviste içine bir kaşık yoğurt konabilir. Biz bu formda tüketiyoruz.
  • ***Limon ölçüsü damak tadına nazaran artırabilir. Ben limonu yarımdan fazla kullandım.
  • ***Daha sulu seven su ölçüsünü artırabilir. (ilave edilecek su sıcak olmalı).
  • ***Çorbalar, yemekler üzerindeki köpükleri (kaşık yardımı) ile alırsak çorba/yemek suyu berrak olur.
  • ***Bu çorbayı tavuk yerine kırmızı et ile de yapabilirsiniz. Kırmızı etin pişme müddeti uzun olduğundan ayrıyeten pişirmek gerekir.

Tavuk Suyu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu