Yemek Tarifleri

Tavuk Kapama

Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet tavuk but
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet havuç
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (tavukların üzerine serpmek için)

Tavuk Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuklar tencereye alınır, üzerlerini geçecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.
  2. Diğer yandan sıvı yağ uygun bir tencere dökülür ve küp küp doğranmış havuç yağda biraz döndürülür.
  3. Ardından bulgur, nohut, tereyağ, tuz ve baharatlar eklenerek biraz kavrulup altı kapatılır.
  4. Genişçe bir borcama kavrulmuş pilav dökülür, üzerine haşlanmış tavuklar dizilir.
  5. Tavukların üzerine kırmızı toz biber serpilir.
  6. Ayırdığımız tavuk suyu süzdürülüp kavrulan pilavın üzerine dökülür.
  7. 180 derecelik fırında alt-üst ayarda (fansız) 30-40 dk pilav suyunu çekip pişene kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.

Tavuk Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu