Yemek Tarifleri
Tavuk Ciğer Sote

Tavuk Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram tavuk ciğeri
- 2 büyük uzunluk soğan
- 8 adet yeşil biber (Renk katması için ben kırmızı biber de ekledim)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1,5 çay kaşığı tuz
Tavuk Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk ciğerini yıkayıp kuşbaşı doğrayınız.
- Tencereye sıvı yağı alıp ısıtınız. Tavuk ciğerini ek edip orta ara karıştırarak pişiriniz.
- Ciğer suyunu salıp çektikten sonra 2,3 dakika daha kavurunuz. Sonra piyazlık doğradığınız soğanları ek edip 3 dakika daha kavurunuz.
- 1 cm genişliğinde doğradığınız biberleri de katıp 3 dakika daha kavurunuz.
- Son olarak iri doğradığınız domatesleri ve baharatları ek edip karıştırınız ve 5 dakika daha pişiriniz.
- Pirinç pilavı ve kızarmış patatesle birlikte hayli doyurucu bir yemektir.
Afiyet olsun.
Tavuk Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın