Yemek Tarifleri

Tavuk Ciğer Sote

Tavuk Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 800 gram tavuk ciğeri
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 8 adet yeşil biber (Renk katması için ben kırmızı biber de ekledim)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Tavuk Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tavuk ciğerini yıkayıp kuşbaşı doğrayınız.
  2. Tencereye sıvı yağı alıp ısıtınız. Tavuk ciğerini ek edip orta ara karıştırarak pişiriniz.
  3. Ciğer suyunu salıp çektikten sonra 2,3 dakika daha kavurunuz. Sonra piyazlık doğradığınız soğanları ek edip 3 dakika daha kavurunuz.
  4. 1 cm genişliğinde doğradığınız biberleri de katıp 3 dakika daha kavurunuz.
  5. Son olarak iri doğradığınız domatesleri ve baharatları ek edip karıştırınız ve 5 dakika daha pişiriniz.
  6. Pirinç pilavı ve kızarmış patatesle birlikte hayli doyurucu bir yemektir.

Afiyet olsun.

Tavuk Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu