Yemek Tarifleri

Tavuk But

Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet büyük tavuk but

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı silme kekik
  • 1 tatlı kaşığı silme pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri

Sebzeleri için;

  • 6 adet orta uzunluk patates
  • 2-3 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavuk butları güzelce temizleyip yıkayın.
  2. Sosu için gerekli materyalleri güzelce karıştırın tavuk butları içine alıp elinizle güzelce ovarak soslayın üzerini kapatıp buzdolabında iki üç saat kadar bekletin.
  3. Sebzeleri irice doğrayıp fırın tepsisine alın üzerine tuz,karabiber,pul biber ve zeytinyağ ekleyip harmanlayın.
  4. Sebzelerin üzerine tavuk butları yerleştirip ıslatmış olduğunuz fırın kağıdını üzerine kapatın.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derecede 45 dakika kadar pişirin üzerindeki kağıdı çekip 20-25 dakika daha pişirin tavuklarınız nar üzere kızarsın ,yanında pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu