Yemek Tarifleri

Tavada Lavaş Pizza

Tavada Lavaş Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane lavaş yahut meskende yaptığımız bazlama ekmek
  • 1 tane domates
  • 1 tane biber
  • Küçük kase sucuk yahut sosis
  • Küçük kase kaşar rendesi
  • Ketçap (ketçap yoksa salçayı az su ile açın tuz atın)
  • Tuz

Tavayı yağlamak için;

  • Sıvı yağ

Tavada Lavaş Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tavamızı yağlayarak 1 tane lavaş ekmeğini tavaya yerleştirelim.
  2. Üzerine biraz rendelenmiş kaşar peynirinden serpelim.
  3. İkinci lavaşı üzerine yerleştirdikten sonra bunun üzerinede ketçap, tekrar kaşar rendesi ,domates, biber, sucuk, tekrar kalan kaşarı ekleyelim.
  4. Daha sonra üzerine biraz tuz serpelim.
  5. Üçüncü lavaşı üzerine kapatıp az yağ sürelim ekmeğin üzerine.
  6. Ocağın altını kısık ateşte olmak üzere kapak kapatıp denetimli biçimde altı kızarıncaya tabak yardımıyla karşıt çevirip tekrar az yağlayarak tavayı öbür yüzünü pişirelim. Afiyet olsun 🙂.

Tavada Lavaş Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu