Yemek Tarifleri

Tatlı Poğaça

Tatlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (sarısı üstüne)
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

İçine sürmek için:

  • Ekmeğe sürülen çikolata

Tatlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Su ve sütü ocakta ısıtıyoruz.
  2. Bir kaba suyu, sütü,maden suyunu,yaş mayayı ekleyip elimizle eritiyoruz mayayı.
  3. Sıvıyağ, toz şeker,tuz tereyağ ve yumurta beyazlarını da ekleyip yoğuralım.
  4. Yumuşak bir hamur yoğuralım.
  5. Hamuru iki kesime bölüp elimizle yağlayıp açalım içine çikolatamızı sürelim rulo biçiminde saralım.
  6. İki hamuru da bu halde yapalım ve tepsiye koyarken hamuru bükerek başka hamurla ister örgü formunda ister dolayarak form verelim.
  7. Yarım saat ya da bir saat tepsi mayası verelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı ve çokça hindistan cevizi serpelim.
  9. Hindistan cevizi hakikaten çok yakışıyor.
  10. 180 derece fırında 30-35 dk kadar denetimli pişirelim. Afiyet olsun daima yapmak isteyeceksiniz.

Tatlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu