Yemek Tarifleri
Tartolet

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- Yarım paket margarin
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- Aldığı kadar un
Kreması için
- 2 buçuk su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 tane vanilya
Üzeri için
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tartolet hamurunu tüm gereçleri katıp bir kapta yoğurun dolapta yarım saat dinlendirin.
- O sırada kremayı pişirin. Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırın.
- Katılaşınca ocaktan alın ve vanilya margarini de dahil edin soğumaya bırakın.
- Hamurumuzu tartolet kaplarına nazaran ince olacak biçimde açıp yerleştirin.Kapları yağlamaya gerek yok aslında çıkıyor.
- 175 derece fırında pişirin 25 dakika kâfi fırından çıkarıp soğuyunca kremasını sıkma torbasıyla sıkın, meyvelerle süsleyin 💯.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın