Yemek Tarifleri
Tart Kalıbında Islak Kek

Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı süt
Üzeri için;
- Çikolata sosu
Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım akabinde süt ve yağı ekleyip öbür ve materyalleri ekleyip, çırpalım.
- Margarin ile yağlanan tart kalıbına un serpip, harcı dökelim.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli halde pişirelim, soğumaya bırakalım.
- Soğuyana kadar çikolata sosu ve keki ıslatmak için sosu hazırlayalım.
- Soğuyan keke ılınmış sosu döktükten sonra çikolata sosunu döküp, buzdolabında soğumaya bırakalım (ben pasta süsü ile süsledim, kek büsbütün soğuduktan sonra servise yakın süsleyin)
- Soğuduktan sonra servis yapalım.
Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın