Yemek Tarifleri

Tart Kalıbında Islak Kek

Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

  • Çikolata sosu

Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım akabinde süt ve yağı ekleyip öbür ve materyalleri ekleyip, çırpalım.
  2. Margarin ile yağlanan tart kalıbına un serpip, harcı dökelim.
  3. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli halde pişirelim, soğumaya bırakalım.
  4. Soğuyana kadar çikolata sosu ve keki ıslatmak için sosu hazırlayalım.
  5. Soğuyan keke ılınmış sosu döktükten sonra çikolata sosunu döküp, buzdolabında soğumaya bırakalım (ben pasta süsü ile süsledim, kek büsbütün soğuduktan sonra servise yakın süsleyin)
  6. Soğuduktan sonra servis yapalım.

Tart Kalıbında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu