Yemek Tarifleri

Tarhana

Tarhana Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 baş sarımsak
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 kg domates
  • 4 -5 adet kapya
  • 1 kg soğan
  • 5 -6 adet yeşil biber
  • 5 kg un
  • 2 kg yoğurt
  • Nane
  • Kimyon
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle akşamdan nohutu ıslatın sonraki gün nohutu haşlamaktan başlayın.
  2. Diğer yandan büyük bir tencereye domatesi ,kapyayı ,yeşil biberi ,soğanı, sarımsağı yıkayıp temizleyip iki üç kesime bölüp atın.
  3. Bulgur ,mercimek, pirinç yıkayıp onu da dökün.
  4. Biraz su döküp güzelce haşlayın hepsi düzgünce yumuşayınca altını kapatın.
  5. El blenderi ile un ufak hale gelene kadar çekip soğumaya bırakın.
  6. Diğer yandan haşlanan nohutu da blenderdan geçirin hepsi hazır olunca büyük kapaklı bir leğene haşlanan zerzevatları ve nohutu atın yavaş yavas un atıp yoğurun bir yandan da baharatları ve yoğurtu da katın un atarak yoğurmaya devam edin.
  7. Rengi biraz olsun isterseniz salçada atabilirsin çok sert bir hamur olana kadar yoğurmaya un atmaya devam edin. Çok sert bir hamur olunca kapağını kapatın biraz serin bir yere bırakın.
  8. Her gün tarhanayı karıştırın.
  9. 21 gün boyunca bekletilecek çok ekşi sevmiyorsanız 15 16 gün halinde de bekletebilirsiniz.
  10. 21 gün sonunda açık bir alana bir sofra bezi serin bir kaba un alın tarhanadan birer modül koparıp un içine atın una bulayıp yuvarlak ince form verin bezin üzerine serilecek.
  11. Hepsini bu biçimde serin ve daima alt üst olarak çevirin iki tarafıda kuruyacak ancak çok kurumayacak çok kurursa sıkıntı olur yaş olmayacak halde kuruyacak kuruyan modülleri elinizle ufalayarak küçültün.
  12. Küçük küçük olan modüllerin robot dan geçirin un ufak olan tarhanaları havadar lakin güneş görmeyen bir yere bi örtü üzerine serin hala yaş olduğu için 1- 2 gün bu formda kuruması lazım daima elinizle karıştırın
  13. Topak olan yer varsa çabucak elinizle ezin serili tarhananın üzeri beyazlar üzere olacak çabucak karıştırın alt üst yapın bu biçimde kuruyunca tarhanamız hazır.

Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu