Yemek Tarifleri
Tarhana Çorbası (İlik Suyuyla Sarımsaklı) Kıtır Ekmek İle

Tarhana Çorbası (İlik Suyuyla Sarımsaklı) Kıtır Ekmek İle Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tarhana
- 1 su bardağı ilik suyu (yoksa olağan su)
- 4 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Nane
- Pul biber
Kıtır ekmek için;
- 3 dilim ekmek
Tarhana Çorbası (İlik Suyuyla Sarımsaklı) Kıtır Ekmek İle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yemek kaşığı tarhanayı 1 bardak kemik suyuyla açalım.
- Tencereye yağı koyalım sonrasında da salçayı koyarak kavuralım.
- Salçanın kokusu çıkınca ezdiğimiz sarımsakları da koyup karıştıralım.
- Ardından baharatlarımızı ekleyelim (tarhanada tuz olduğu için çok az tuz ek ettim. Naneyi ve pul biberi çokça koydum)
- İlik suyuyla açtığımız tarhanayı da ekleyerek karıştıralım.
- 4 bardak sıcak suyu da ekleyip karıştıralım (sarımsakları düzgün ezemediyseniz ağıza gelmesin diye blender dan geçirebilirsiniz).
- Kıtır ekmek için; 3 dilim ekmeği küçük küp formunda kesip yağlı kağıda koyalım. 200 derece fırında 15 dakika tutalım.
Afiyet olsun!
Tarhana Çorbası (İlik Suyuyla Sarımsaklı) Kıtır Ekmek İle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın