Yemek Tarifleri

Tarçınlı Rulo

Tarçınlı Rulo Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya (10 mg)
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 çay bardağı şeker

Tarçınlı Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Su, süt ve şekeri bir kaba alıp mayayı ekliyoruz.
  2. Maya büsbütün eriyene dek karıştırıp 5 dk mayanın etkinleşmesini bekleyin.
  3. Ardından tüm materyalleri ekleyip, yeterlice yoğuruyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz.
  4. Hamuru mümkün olduğunca dikdörtgen açıyoruz.
  5. Yarım santim açıp, içine oda sıcaklığındaki tereyağı sürüp şeker ve tarçın karışımını serpiyoruz.
  6. Hamuru yuvarlayıp, 3 parmak genişliğinde dilimliyoruz.
  7. Tepsimize dizip, 175 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.

Tarçınlı Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu