Yemek Tarifleri
Tarçınlı Rulo

Tarçınlı Rulo Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya (10 mg)
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
İç harcı için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı toz tarçın
- 1 çay bardağı şeker
Tarçınlı Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, süt ve şekeri bir kaba alıp mayayı ekliyoruz.
- Maya büsbütün eriyene dek karıştırıp 5 dk mayanın etkinleşmesini bekleyin.
- Ardından tüm materyalleri ekleyip, yeterlice yoğuruyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Hamuru mümkün olduğunca dikdörtgen açıyoruz.
- Yarım santim açıp, içine oda sıcaklığındaki tereyağı sürüp şeker ve tarçın karışımını serpiyoruz.
- Hamuru yuvarlayıp, 3 parmak genişliğinde dilimliyoruz.
- Tepsimize dizip, 175 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Tarçınlı Rulo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









Cevap bırakın