Yemek Tarifleri

Tarçınlı Kurabiye

Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yahut tereyağı (ben karışık kullandım)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (4 su bardağından sonra denetimli ekleyiniz)

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle, karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta akı, vanilya, kabartma tozu ve tarçını alarak mikserle çırpalım, mikserle yapılınca daha kıyır kıyır oluyor.
  2. Unu yavaş yavaş ek ederek elle yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra cevizi de ekleyelim ve son sefer yoğuralım.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım, yuvarlayıp pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Tüm hamurumuz bitene kadar şekillendirelim.
  5. Kurabiyelerimizi evvelce ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  6. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayalım ve servis tabağına alalım.

Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu