Yemek Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye

Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yahut tereyağı (ben karışık kullandım)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (4 su bardağından sonra denetimli ekleyiniz)
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle, karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta akı, vanilya, kabartma tozu ve tarçını alarak mikserle çırpalım, mikserle yapılınca daha kıyır kıyır oluyor.
- Unu yavaş yavaş ek ederek elle yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra cevizi de ekleyelim ve son sefer yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartalım, yuvarlayıp pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Tüm hamurumuz bitene kadar şekillendirelim.
- Kurabiyelerimizi evvelce ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
- Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayalım ve servis tabağına alalım.
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın