Yemek Tarifleri
Tarçınlı Çörek (Çay Demlenene Kadar Hazır)

Tarçınlı Çörek (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 kibrit kutusu oda sıcaklığında tereyağ
- 1,5-2 su bardağı un (Kontrollü biçimde ekleyelim, ele yapışmayan bir hamur elde edelim)
Tarçınlı iç materyal için
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 kibrit kutusu tereyağ oda sıcaklığında
Üzerine sürmek için
- Yarım çay bardağı süt
Tarçınlı Çörek (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,
- Hamur için gerekli gereçleri evvel sıvılar ve mayayı hamur kabına alıp bir tıp karıştır 3 dk bekletin.
- Daha sonra unu ek ederek 5-10dk yoğur ve sonrasında tereyağını ekleyip güzelce hamura yedir. 25-30dk mayalanmaya bırakın.
- Diğer tarafta tarçınlı karışımı homojen biçimde karıştırın.
- Mayalanan hamuru dikdörtgen halde aç, hamurun 3 te 2 si kadar kısmına (fotoda mevcut) tarçınlı harcı güzelce yayın.
- Harç olmayan kısmı hamurun üzerine katla, öbür kısmı da bu tarafa yanlışsız katlayın.
- Hamuru elinle şöyle bi düzeltin merdane yardımı ile de uzunlamasına bi kaç cins inceltin.
- Daha sonra enine enine biçimde 9 kesime uzun şeritler halinde kesip ortalarına da tekrar 2 kesi atarak açma sarar üzere satıp uygun kalıba ya da tepsiye isteğine nazaran yerleştirin.
- 15dk bu biçimde mayalanan çöreklerin üzerine süt sürerek 200 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında 15-18 dk ortası nar üzere kızarana dek pişirin.
- Üzerine labne peynir sürerek servis edilebilirsiniz.
Afiyet olsun şimdiden 🌼.
Tarçınlı Çörek (Çay Demlenene Kadar Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














Cevap bırakın