Yemek Tarifleri

Tarak Tatlısı

Tarak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Çekilmiş ceviz içi

Üzeri için;

  • Badem

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tarak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şerbetimizi kaynatalım zira şerbet soğuk kurabiyemiz sıcak olmalı.
  2. Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 15 dk. Kaynatıp soğumaya bırakalım.
  3. Kurabiyemiz için un hariç tüm malzemeyi karıştıralım, en son unumuzu denetimli bir formda ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Kullanılmamış bir tarak üzerine ceviz kesimi büyüklüğünde hamurumuzdan koyup elimizle güzelce yanlamasına oval halde açalım.
  5. İçine ceviz içimizden koyup her iki taraftan her yerini kapatalım.
  6. Sonra tarağın üzerinden kendimize gerçek çekelim ve uç kısımlarından birleştirelim.
  7. Ortasına badem yerleştirip yagladigimiz tepsiye dizelim.
  8. Harcımız bitene kadar tıpkı süreci tekrar edelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  10. Kurabiyemiz piştikten sonra birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetimizi üzerine dökelim ve çekmesini bekleyelim.
  11. 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun ???? deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.

Tarak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu