Yemek Tarifleri

Tam Ölçülü Sansebastian Cheesecake

Tam Ölçülü Sansebastian Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze krem peynir (Oda ısısında)
  • 300 gram labne (Oda ısısında)
  • 200 gram kaymak (Oda ısısında)
  • 400 ml krema (Oda ısısında)
  • 4 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un (Elenmiş)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 paket vanilya

Ganaj için

  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 200 gram sütlü çikolata

Tam Ölçülü Sansebastian Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına krem peynir, kremalar, labne ve kaymak alınıp pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpılır.
  2. Şeker eklenip tekrar çırpılıp un, nişasta ve vanilya eklenip son sefer çırpılır.
  3. Yumurtalar tek tek eklenerek fazla çırpmadan çırpma teliyle karıştırılır.
  4. 24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilip kalıbın kenar kısımlar tereyağ ile yağlanıp kestiğimiz yağlı kağıtlar kalıbın kenarlarına yağladığımız yerlere yapıştırılıp hazırladığımız kek kalıba dökülür.
  5. Önceden 215 derecede ısıttığımız fırının orta katına yerleştirilir. 25- 30 dakika ortası pişirilir.
  6. Fırından çıkınca kıvamı cıvık oluyor soğudukça kıvam alıyor. Fırından çıkan kek oda ısısına gelince dolaba kaldırılıp üzeri kapalı kesinlikle 4-5 saat dinlendirilir. Mümkünse bir gece dinlendirin.
  7. Servis için kaynama noktasına gelen kremaya sütlü çikolata eklenip daima karıştırılarak çikolatanın büsbütün erimesi sağlanır.
  8. Soğuyan kek dilimlenip soğuyan ganajla servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Tam Ölçülü Sansebastian Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu