Yemek Tarifleri

Tam Ölçülü Lahmacun

Tam Ölçülü Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

(bardak ölçüsü 200 ml)

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

(Sıvı materyaller oda sıcaklığında, hamur kulak göğsü kıvamında olmalı)

İç harcı için

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet ince yeşil biber (Kıl biber)
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı isot

Tam Ölçülü Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak hamuru yoğurun ve üzerini kapatarak dinlenmeye alın.
  2. Daha sonra iç harç için gerekli tüm zerzevatları robottan geçirin ve karıştırma kabına alın.
  3. İçerisine yağ, salça, baharatlar ve kıymayı ekleyip güzelce yoğurun.
  4. Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde modüller koparıp beze haline getirin.
  5. Oklava ile açtığınız hamura 2 kaşık harçtan ekleyin ve güzelce yayın.
  6. Fırın tepsinizi aksi formda fırınınızın tabanına yerleştirin. Ve max derecede güzelce ısıtın.
  7. Isındığından emin olduğunuz tepsinizin üzerine hazırladığınız lahmacunu yayın ve 5 dk pişirin.

Hamuru çıtır içi sulu lahmacunlarınız hazır.

Afiyet olsun ?.

Tam Ölçülü Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu