Yemek Tarifleri

Tam Kıvamında Sütlaç

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

Pirinçleri pişirmek için;

  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı su (Pirinçleri süt ile pişirmek isterseniz yarım litre süt 2,5 su bardağı)

Sütlaç için

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya (İsteğe bağlı)

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle 2-3 yemek kaşığı nişastamızı bir kapta 1 lt sütümüzden biraz alarak açtıralım ve bir kenarda beklesin.
  2. İlk olarak 3 yemek kaşığı pirinçimizi yıkayıp 2 su bardağı su ile ocağa alalım. 🍚.
  3. İyice suyunu yahut sütünü çekene kadar pişirelim. 🥛.
  4. Pirinçlerin tane tane gelmesini istemezseniz pirinç pişirmenin son kademesinde kaşığın zıddı ile biraz ezdirebilirsiniz. 🫕.
  5. Ardından 1 lt sütümüzü, süt ile açtırdığımız nişastamızı ve 1 su bardağı şekerimizi ekleyelim.
  6. Pişene kadar karıştıralım. 🍼.
  7. Ocağı kapatmadan 1-2 dakika evvel eklemek isterseniz vanilya ekleyebilirsiniz. 🍨.

Ben fırınlamadım ancak;.Fırında üstlerinin nar üzere kızarmasını isterseniz fırın kaplarınıza kabarma hissesi bırakarak koyduğunuz sütlaçlarınızı;.Tepsiye koyun ve altına su ekleyin.
Fırın derecesi 190-200 olsun.
Ben üstüne biraz ceviz siz isterseniz fıstık,fındık ile de süsleyebilirsiniz. 🧡👩🏼‍🍳.
Kaplarınıza alıp oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutmayı unutmayın. 🍧.
Ellerinize sağlık👩🏼‍🍳.
Afiyet olsun 😍❤️.

Tam Kıvamında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu