Yemek Tarifleri

Tam Kıvamında Pastane Adabı Şekerpare

Tam Kıvamında Pastane Metodu Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un

Şerbet için;

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Fındık

Tam Kıvamında Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

❗️bütün materyallerin oda ısında olması çok önemli❗️.

  1. Bütün gereçleri bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz. Yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  2. Ceviz büyüklüğünde modüller alıyoruz ve elimizde yuvarlayıp aralıklı olarak (tatlı için kullanmak istediğimiz) uygun borcama diziyoruz.
  3. Ortalarına fındık batırıyoruz.
  4. Eğer fındık yoksa ortalarına minik delikler açabilir, şerbetledikten sonra da hindistanceviziyle ortasını doldurabilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının fanlı ayarında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Tatlıyı fırına atar atmaz da çabucak ocağa şerbeti alıyoruz.
  7. Şeker ve suyu bir hoş kaynatıyoruz ve limonu da sıkıyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kısıyoruz ve 10 dk daha kapak kapalı kaynatıyoruz.
  8. Fırından çıkan sıcak tatlıyla sıcacık şerbeti çabucak buluşturuveriyoruz.

❗️tatlı da şerbette sıcak olacak❗️.

  • ❗️soğumadan tatlıya sakın dokunma, tatlıyı hamur oldu sanabilirsiniz. ❗️.
  • Soğuduktan sonra tam kıvamında nefis lezzetiyle şekerpareyi servis tabağına alabilirsiniz.

Tam Kıvamında Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu