Yemek Tarifleri
Tam Kıvamında Pastane Adabı Şekerpare

Tam Kıvamında Pastane Metodu Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
Şerbet için;
- 4 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
Üzeri için;
- Fındık
Tam Kıvamında Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
❗️bütün materyallerin oda ısında olması çok önemli❗️.
- Bütün gereçleri bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz. Yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alıyoruz ve elimizde yuvarlayıp aralıklı olarak (tatlı için kullanmak istediğimiz) uygun borcama diziyoruz.
- Ortalarına fındık batırıyoruz.
- Eğer fındık yoksa ortalarına minik delikler açabilir, şerbetledikten sonra da hindistanceviziyle ortasını doldurabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının fanlı ayarında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlıyı fırına atar atmaz da çabucak ocağa şerbeti alıyoruz.
- Şeker ve suyu bir hoş kaynatıyoruz ve limonu da sıkıyoruz. Fokurdamaya başlayınca altını kısıyoruz ve 10 dk daha kapak kapalı kaynatıyoruz.
- Fırından çıkan sıcak tatlıyla sıcacık şerbeti çabucak buluşturuveriyoruz.
❗️tatlı da şerbette sıcak olacak❗️.
- ❗️soğumadan tatlıya sakın dokunma, tatlıyı hamur oldu sanabilirsiniz. ❗️.
- Soğuduktan sonra tam kıvamında nefis lezzetiyle şekerpareyi servis tabağına alabilirsiniz.
Tam Kıvamında Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın