Yemek Tarifleri

Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3.5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ilık su

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un tezgaha yada yoğurma kabına alınır.
  2. Ortası çukur açılarak, tuz, zeytinyağı, su ve maya eklenerek yoğurulur ..
  3. Hamuru yaklaşık 10 dk kadar yoğuruyoruz.
  4. Ele yapışan çok kuru olmayan bir hamur elde ediyoruz.
  5. 2 mayalama mühleti var, birinci yoğurduktan sonra ikincisi havası alınıp tekrar mayalama sürecine bırakıyoruz.
  6. Ben airyfryer de 190 derecede 30 dk pişirdim.Siz dilerseniz fırındada pişirebilirsiniz.

Tam Buğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu