Yemek Tarifleri

Tahinpare Tatlısı

Tahinpare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 200 gr tereyağı
  • 1 fiske tuz
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı ve ceviz tozu
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya tozu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Süslemesi için

  • Ceviz tozu ya da hindistan cevizi tozu

Tahinpare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel şerbetin gereçlerini tencereye koyup kıvam alana kadar kaynatın ve soğumaya bırakın.
  2. Önce tavaya unu alıp rengi hafif değişene kadar kavurun.
  3. İçine irmik ve ceviz tozunu ekleyip karıştırın.
  4. Sonra soğumaya bırakın.
  5. Soğuduktan sonra içine öteki materyalleri ekleyin ve yoğurun.
  6. Orta modüller koparıp yuvarlayın ve bıçakla üzerine çizikler atın ve yağlı fırın tepsisine dizin.
  7. 180 derecede 20 dk pişirin.
  8. Pişen tatlının üzerine şerbeti dökün.
  9. Tatlı şerbeti çekene kadar bekletin.
  10. Soğuduktan sonra üzerini ve iz tozu ile süsleyip servis yapın.Afiyet olsun ????

Tahinpare Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu