Yemek Tarifleri

Tahinli Patlıcan Ezme (Moutable)

Tahinli Patlıcan Ezme (Moutable) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 1 limonun suyu
  • 4-5 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı tahin
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber ( acı, tatlı damak zevkinize göre)
  • Maydanoz kıyılmış

Tahinli Patlıcan Ezme (Moutable) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patlıcanlar üstüne çatalla delikler açılıp, fırında yahut ocak üzerinde közlenir, kabukları soyulur, kıyılıp, ezilir.
  2. Üzerine limon suyu gezdirilir.
  3. Tahin, dövülmüş sarımsak ve az tuz eklenip karıştırılır.
  4.  Servis yaparken pul biber ve maydanoz serpilir (içine de koyabilirsiniz).
  5. Yukarıda da belirttiğim üzere azar azar ekleyerek gidin.
  6. Bazen limonlar çok ekşi, sarımsak çok keskin ve tahin çok ağır olabiliyor.
  7. Eğer tat istediğinizden daha ağır olursa yoğurt ekleyerek istediğiniz lezzete getirin.

Tahinli Patlıcan Ezme (Moutable) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu