Yemek Tarifleri
Tahinli Muhallebi

Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 5 bardak süt
- 1 bardaktan 1 parmak eksik un
- Yarım bardak nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım bardak tahin (siz damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz)
Bardak ölçüsü 200 ml
Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tencereye süt, nişasta, un ve yumurta sarısını ekleyerek başlayın.
- Ocağın altını açmadan düzgünce çırpın tüm gereçler büsbütün karıştığından emin olduktan sonra ocağın altını açın.
- Muhallebi pürüzsüz bir kıvam alınca altını kapatın.
- İçerisine vanilya ve tereyağı ekleyin karıştırın.
- Son olarak tahini ekleyin ve uygunca çırpın ki karışımı ger yere eşit dağılsın.
- En son kabınızı suyla ıslatarak içerisine muhallebiden ekleyin. (bu onun kabından kolay çıkmasını sağlayacaktır)
- Oda ısısına geldikten sonra 2 saat buzdolabında dinlenmesini sağlayın. Tatlınız hem hafif hem de yumuşak bir tatlı olarak hazır.
Afiyet olsun 🌸
Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










Cevap bırakın