Yemek Tarifleri

Tahinli Muhallebi

Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 bardak süt
  • 1 bardaktan 1 parmak eksik un
  • Yarım bardak nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak tahin (siz damak zevkinize nazaran artırıp azaltabilirsiniz)

Bardak ölçüsü 200 ml

Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak tencereye süt, nişasta, un ve yumurta sarısını ekleyerek başlayın.
  2. Ocağın altını açmadan düzgünce çırpın tüm gereçler büsbütün karıştığından emin olduktan sonra ocağın altını açın.
  3. Muhallebi pürüzsüz bir kıvam alınca altını kapatın.
  4. İçerisine vanilya ve tereyağı ekleyin karıştırın.
  5. Son olarak tahini ekleyin ve uygunca çırpın ki karışımı ger yere eşit dağılsın.
  6. En son kabınızı suyla ıslatarak içerisine muhallebiden ekleyin. (bu onun kabından kolay çıkmasını sağlayacaktır)
  7. Oda ısısına geldikten sonra 2 saat buzdolabında dinlenmesini sağlayın. Tatlınız hem hafif hem de yumuşak bir tatlı olarak hazır.

Afiyet olsun ?

Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu