Yemek Tarifleri

Tahinli Katmer

Tahinli Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya

Aralarına sürmek için

  • Tahin yahut tereyağı (Ben tahin kullandım)
  • Aldığı kadar un

Tahinli Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt ve suyu ılıtıp bir kaba alalım.
  2. Üzerine sıvı yağ, şeker, tuz, mayayı ekleyip karıştıralım.
  3. Ardından un ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. Mayalanmaya bırakalım.
  5. 1 saat mayalanması kâfi olacaktır.
  6. Mayalanan hamuru bezelere ayırıp unladığımız tezgahta merdane ile tabak büyüklüğünde açıp ortalarına tahin yahut tereyağı sürüp rulo biçiminde sarıp kıvırıp birleştirelim.
  7. Hafifçe merdane ile yuvarlak hale getirelim.
  8. Isıttığımız tavada önlü artlı pişirelim çıkardığımız katmerlere tereyağı sürelim. Çayla mükemmel oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun yorum kısmında fotoğraf paylaşabilirsiniz ☺????.

Tahinli Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu