Yemek Tarifleri

Tahinli Cevizli Kuru Üzümlü Kurabiye

Tahinli Cevizli Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta sarısı (Beyazını üzeri için ayırın)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta beyazı
  • Çekilmiş ceviz

Tahinli Cevizli Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Helva tadında nefis bir kurabiye 👌🏼 kesinlikle deneyin.Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml.

  1. Tereyağ, yumurta sarısı, şeker, tahin, vanilin ve tarçını bir kaba alarak karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun.
  2. Kuru üzümleri de ekleyip hamuru toparlayın. Yumuşak bir hamurumuz olacak.
  3. Hamuru iki adet yağlı kağıt ortasında orta kalınlıkta merdane yardımı ile açın.
  4. Bir çay bardağı ile yuvarlak haller verin. Farklı bir kalıp da kullanabilirsiniz.
  5. Hamurun kenarlarından çıkanları da birleştirip tekrar birebir biçimde şekillendirin.
  6. Kurabiyeleri fırın tepsisine alarak üzerlerine yumurta akını sürün.
  7. Son olarak üzerlerine çekilmiş cevizi serpin.
  8. Önceden ısınmış 180° fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  9. Tepsiyi fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri artık servis edebilirsiniz. Ben bu ölçülerle 37 adet kurabiye elde ettim. Afiyet olsun 🧡.

Tahinli Cevizli Kuru Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu