Yemek Tarifleri

Tadından Yenmeyen sebzeli Arpa Şehriye Pilavı

Tadından Yenmeyen sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yeşil yahut kırmızı biber
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Tadından Yenmeyen sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sıvıyağ ve tereyağını eritiyoruz.
  2. Ardından havuç ve biberlerimizi ekliyoruz kavuruyoruz.
  3. Salçamızı ekliyoruz.
  4. Ardından arpa şehriyelerimizi ekleyip kavuruyoruz.
  5. Pilavımızın tuzunu ayarlıyoruz.
  6. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte kaynatıyoruz.
  7. Pilav suyu emince altını kapatıp ocaktan alıyoruz.
  8. Üstüne peçete koyuyoruz ki nemini alsın. Hepsi bu kadardı afiyet bal şeker olsun.

Tadından Yenmeyen sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu