Yemek Tarifleri

Tadına Doyum Olmayan Tavuklu Pilav

Tadına Doyum Olmayan Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü

Tavuğu haşlamak için;

  • Bolca su
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet defne yaprağı

Pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz

Tavukları sotelemek için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Haşlanmış, didiklenmiş tavuk

200 ml su bardağı ölçüsü

Tadına Doyum Olmayan Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak tavuklarımızı haşlamak için bir tencereye tavuk, soğan ve defne yapraklarımızı ekleyip, üzerine çokça kaynar su ekleyip tavuklar haşlanana kadar pişirelim.
  2. Haşlanan tavukları suyun içinden alalım ve soğumaya bırakalım. Bu ortada pilavımızı hazırlayalım.
  3. Bunun için tenceremize tereyağımızı ekleyelim ve üzerine uygunca yıkamış olduğumuz pirinçleri ekleyip kavuralım.
  4. Kavrulan pirinçlerimizin üzerine tavuk suyu, nohut ve tuzumuzu ekleyip, kısık ateşte pişirelim. Bu sırada tavuklarımızı didikleyelim.
  5. Suyunu çeken pilavımızı ocaktan indirelim ve bir defa karıştırıp kapağını kapatalım. Dinlenmesi için bir kenara alalım.
  6. Bu sırada tavuğumuzu sotelemek için bir tavaya tereyağ e sıvı yağı alalım. Ocağın altını kısıp kırmızı toz biberi ve karabiberi ekleyip süratli bir halde karıştıralım. Dikkat edelim kırmızı biber yanmasın.
  7. Daha sonra çabucak içine didiklemiş olduğumuz tavukları ekleyip, yeterlice karıştıralım ve tuzunu ekleyelim.
  8. Son olarak bir kasenin tabanına tavuğunuzdan bir ölçü koyalım. Üzerine pilav ekleyip kaşıkla bastıralım ve tabağımıza aksi çevirelim.

Afiyet olsun. 👌😋💯

Tadına Doyum Olmayan Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu