Yemek Tarifleri

Sütsüz Helvacı Ali İrmik Tatlısı

Sütsüz Helvacı Ali İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Helva için ;

  • 100 gram tereyağı
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Arzuya bağlı servis ederken ortasına dondurma

Sütsüz Helvacı Ali İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yağlar tencereye alınıp eritilir,üzerine irmik ve un eklenip kısık ateşte renk değiştirene kadar yaklaşık 20 dakika kavrulur.
  2. Ayrı bir kaba su ve toz şeker alınıp şeker eriyene kadar karıştırılır.
  3. Kavrulan irmiğin üzerine eritilmiş soğuk şerbet dökülür.
  4. Karıştırılır şerbet kendini çekince göz göz olmaya başlayınca ocağın altı kapatılır demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Sütsüz Helvacı Ali İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu