Yemek Tarifleri
Sütlü Tereyağlı Ekmek
Sütlü Tereyağlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 3 tane yumurta (1 tanesi hamurun üzerine)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 50 gram oda sıcaklığında tereyağı (hamurun içine)
- 30 gram oda sıcaklığında tereyağı (hamurun ortasına sürmek için)
- 5 su bardağı un (kontrollü koyalım,yumuşak bir hamur oluyor)
Sütlü Tereyağlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kabımıza sütümüzü,şekeri ve mayayı alıp,güzelce karıştıralım.
- Sonra içine yumurtamızı,unumuzu yavaş yavaş ekleyelim,tuzumuzu alalım.
- Hamuru güzelce yoğuralım. Yumuşak bir hamur oluyor.
- Daha sonra hamuru biraz elimizle açıp,ortasına tereyağımızı alalım ve güzelce özdeşleşene kadar yoğuralım.
- Ağzını kapatıp 40 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru elimizle bir sefer daha yoğuralım, üzerine bir bez örtüp,20 dk daha dinlendirelim.
- Sonra hamurumuzu masaya alalım merdane yahut oklavayla biraz açalım,her tarafına tereyağımızı sürelim ve elimizle güzelce yedirelim.
- Hamurumuzu yanlardan ortaya gerçek katlayalım,tekrar oklavayla açalım ve üzerine tekrar tereyağı sürelim.
- Daha sonra ikiye keselim ve ucundan rulo yapalım.
- Hamurumuzu 6-7 kesime bölelim,sıvı yağ ile yağladığımız boton kalıbımıza alalım.İki tane kalıp kullandım.
- Tekrar üzerine bir bez örtüp kabartma kadar bekletelim.
- Kabaran hamurumuzun üzerine 1 yumurta sarısının içine biraz süt koyalım(1yemek kaşığı kadar)sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Ekmeğimiz hazır👌yapacaklara afiyet olsun 🤗.
🌸Not;ayrıntı yapılışı instagramda (@saraylitatlar )sayfamda gösterdim,sayfamıa bakıp izleyebilirsiniz 😊.
Sütlü Tereyağlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın