Yemek Tarifleri

Sütlü Tereyağlı Ekmek

Sütlü Tereyağlı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 tane yumurta (1 tanesi hamurun üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı (hamurun içine)
  • 30 gram oda sıcaklığında tereyağı (hamurun ortasına sürmek için)
  • 5 su bardağı un (kontrollü koyalım,yumuşak bir hamur oluyor)

Sütlü Tereyağlı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce kabımıza sütümüzü,şekeri ve mayayı alıp,güzelce karıştıralım.
  2. Sonra içine yumurtamızı,unumuzu yavaş yavaş ekleyelim,tuzumuzu alalım.
  3. Hamuru güzelce yoğuralım. Yumuşak bir hamur oluyor.
  4. Daha sonra hamuru biraz elimizle açıp,ortasına tereyağımızı alalım ve güzelce özdeşleşene kadar yoğuralım.
  5. Ağzını kapatıp 40 dk dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamuru elimizle bir sefer daha yoğuralım, üzerine bir bez örtüp,20 dk daha dinlendirelim.
  7. Sonra hamurumuzu masaya alalım merdane yahut oklavayla biraz açalım,her tarafına tereyağımızı sürelim ve elimizle güzelce yedirelim.
  8. Hamurumuzu yanlardan ortaya gerçek katlayalım,tekrar oklavayla açalım ve üzerine tekrar tereyağı sürelim.
  9. Daha sonra ikiye keselim ve ucundan rulo yapalım.
  10. Hamurumuzu 6-7 kesime bölelim,sıvı yağ ile yağladığımız boton kalıbımıza alalım.İki tane kalıp kullandım.
  11. Tekrar üzerine bir bez örtüp kabartma kadar bekletelim.
  12. Kabaran hamurumuzun üzerine 1 yumurta sarısının içine biraz süt koyalım(1yemek kaşığı kadar)sürelim.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Ekmeğimiz hazır👌yapacaklara afiyet olsun 🤗.

🌸Not;ayrıntı yapılışı instagramda (@saraylitatlar )sayfamda gösterdim,sayfamıa bakıp izleyebilirsiniz 😊.

Sütlü Tereyağlı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu