Yemek Tarifleri

Sütlü Kadayıf Tatlısı

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır kadayıf (250 gr)
  • 1 lt süt
  • 1 kutu hazır süt kreması (200 ml)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemek için;

  • Çikolata
  • Fındık ve çilek

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 1 lt süt tencereye koyulur.
  2. 2 su bardağı toz şeker eklenir.
  3. Kaynamaya başlayınca krema ve tereyağı eklenir. 15 dakika kaynatılır.
  4. En son vanilyada eklenerek ocağın altı kapatılır.
  5. 25 -30 dakika şerbetin soğuması beklenir.
  6. Kadayıflar borcama dizilir.
  7. Kadayıfların üzerine eşit olacak biçimde bütün sütlü şerbet kaşık yardımıyla dökülür.15 dakika beklenir.
  8. Borcamın üzeri streç sinemayla kapatılır şerbeti çekmesi 1-2 saat beklenir.
  9. Üzerine çikolata rendelenir. Fındık ve çilekle süslenir.

Denemek isteyenlere afiyet olsun.

Sütlü Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu