Yemek Tarifleri

Sütlaç (Nişastasız)

Sütlaç (Nişastasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 lt süt
  • 3 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket vanilya (iki damla vanilya yağı)

Sütlaç (Nişastasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sütü derin bir tencerede kaynatın.
  2. Pirinci (küçük taneli nişastası yüksek pirinç kullanın) bir tencereye alın ve suyu ekleyip kaynatın.
  3. Pirinç suyu çekip nişastasını bırakmaya başlayınca sütün içine ekleyin ve kısık ateşte kıvam alıncaya kadar kaynatın.
  4. Şekeri katıp güzelce karıştırın. Pirinçler kısık ateşte kaynarken üst çıkıyorsa olmuş demektir.
  5. Vanilyayı da katıp ocağın altını kapatıp küçük kaselere hisse edin.
  6. Dolapta soğutup servis edin.Afiyet olsun.

Sütlaç (Nişastasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu