Yemek Tarifleri

Sushi

Sushi Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet sushi yosunu
  • 1 su bardağı sushi pirinci
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 8.10 dilim taze somon
  • 1 adet salatalık
  • Yarım avokado
  • Kavrulmuş susam
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis için;

  • Soya sosu
  • Zencefil turşusu

Sushi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pirinçler güzelce yıkanır. Pirincin bulanık suyunun büsbütün gitmesi gerekiyor. Akabinde küçük bir tencereye alınır ve üzerine 1 su bardağı soğuk su eklenip evvel yüksek ateşteki ocağa alınır.
  2. Kenarlarından hafif kaynamaya başlayınca çabucak ocağın en küçük gözüne en kısık ateşe alın karıştırıp kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika bu biçimde demlenerek pişirin.
  3. 10 dakika sonra kapağı açın bi karıştırıp kapatın ve ocaktan alıp 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  4. Bu ortada 3 yemek kaşığı pirinç sirkesinin içine 1 yemek kaşığı şeker ve tuzu ekleyip şeker ve tuz büsbütün eriyinceye kadar karıştırın.
  5. Salatalığı jülyen formunda doğrayın. Not:salatalığın orta çekirdekli kısmını ayırın yalnızca kenar kısımlarını kullanacağız.
  6. Avokadoyu da birebir halde doğrayın. Somonları ince küçük dilimlere ayırın.
  7. Bu ortada soğuyan pirinçi geniş bir kaba alıp üzerine sirkeli sosu dökün ve karıştırıp üzerine nemli bir bez örtün ve büsbütün soğumasını bekleyin.
  8. Daha sonra sushi sarma matının üzerine bir adet yosun yaprağını tırtıklı kısmı içe gelecek halde yerleştirin.
  9. Ellerinizi evvel soğuk suya batırın be pirinçten bir avuç alıp yosunun üzerine yayın.
  10. Daha sonra fotoğrafta gördüğünüz halde somon salatalık avokado yerleştirip sıkıca sarın ve çok keskin bir bıçağı evvel suya batırıp tek lokmalık dilimler halinde kesin.
  11. Aynı süreci isterseniz yalnızca bu sefer yosun yaprağı içe gelecek pirinçler dışta kalacak formda de sarıp kavrulmuş susama bulayıp ta yapabilirsiniz. Farklı bir imaj vermesi açısından tercih edebilirsiniz.
  12. Daha sonra soya sosu zencefil turşusu ve vasabi sos ile servis yapabilirsiniz. Ben vasabi sosu da zencefil turşusunuda hiç sevmedim 🙈sadece soya sosu kâfi bence 😉hiç masraf yapıp ta almayın derim 😅afiyet olsun deneyecek arkadaşlara 🤗

Sushi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu