Yemek Tarifleri
Susamlı Haşhaşlı Kıvrım (Gevrek)

Susamlı Haşhaşlı Kıvrım (Gevrek) Tanımı İçin Malzemeler
- 140 gram tereyağı yada margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 yumurta
- 500 gram un
Üzeri için
- 4 yumurta sarısı
- 1 kase kavrulmuş susam
- 1 kase haşhaş
Susamlı Haşhaşlı Kıvrım (Gevrek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ün hariç tüm materyalleri alıp karıştıralım.
Yavaş yavaş un ek edip karıştıralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. - Hazırladığımız hamuru bir poşete koyup 15-20 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- Sonrasında hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp merdaneyle dikdörtgen formunda büyüte bildiğimiz kadar büyütelim.
- Büyüdükçe açtığımız hamurun üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam atıp merdane ile üzerinden geçelim yeterlice yapışsın diye.
- Sonrasında hamuru merdaneye sarıp hamuru zıt çevirelim ve çevirdiğimiz yüzeye de yumurta sarısı sürüp üzerine haşhaş atıyoruz ve merdane ile üzerinden geçiyoruz yapışsın diye.
- Hazırladığımız hamuru ince şeritler halinde keselim.
- Şeritleri tek tek alıp sağdan soldan kıvırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişiriyoruz.
Bu ölçülerden ben 2 tepsi çıkarttım.
Piştikten sonra fırından alıp soğumasını ve kurumasını bekleyelim. Kıtır kıtır yemelere doyamayacağınız gevreklerimiz hazırdır 🤌🏻
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🌸
Susamlı Haşhaşlı Kıvrım (Gevrek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













Cevap bırakın