Yemek Tarifleri

Susamlı Haşhaşlı Kıvrım (Gevrek)

Susamlı Haşhaşlı Kıvrım (Gevrek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 140 gram tereyağı yada margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta
  • 500 gram un

Üzeri için

  • 4 yumurta sarısı
  • 1 kase kavrulmuş susam
  • 1 kase haşhaş

Susamlı Haşhaşlı Kıvrım (Gevrek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına ün hariç tüm materyalleri alıp karıştıralım.
    Yavaş yavaş un ek edip karıştıralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hazırladığımız hamuru bir poşete koyup 15-20 dk kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Sonrasında hamuru un serptiğimiz tezgaha alıp merdaneyle dikdörtgen formunda büyüte bildiğimiz kadar büyütelim.
  4. Büyüdükçe açtığımız hamurun üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam atıp merdane ile üzerinden geçelim yeterlice yapışsın diye.
  5. Sonrasında hamuru merdaneye sarıp hamuru zıt çevirelim ve çevirdiğimiz yüzeye de yumurta sarısı sürüp üzerine haşhaş atıyoruz ve merdane ile üzerinden geçiyoruz yapışsın diye.
  6. Hazırladığımız hamuru ince şeritler halinde keselim.
  7. Şeritleri tek tek alıp sağdan soldan kıvırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişiriyoruz.

Bu ölçülerden ben 2 tepsi çıkarttım.
Piştikten sonra fırından alıp soğumasını ve kurumasını bekleyelim. Kıtır kıtır yemelere doyamayacağınız gevreklerimiz hazırdır ??
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ?

Susamlı Haşhaşlı Kıvrım (Gevrek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu