Yemek Tarifleri
Supangle
Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 250 gram granül çikolata
- 1 su bardağı su
Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, şeker, un, kakao ve yumurta sarısını geniş bir tencereye alıp ocağı orta ateşe getirip, çırpa teliyle kıvam alıp göz göz olana kadar karıştıralım. ( çırpma süreci çok değerli durmadan çırpalım. )
- Kıvam alıp göz göz olan supangleyi ocaktan alıp tereyağ ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar çırpalım.
- Ardından 1 bardak suyu da ekleyip mikserle göz göz olana kadar çırpıp kaselere dağıtalım. Deneyen herkese afiyet olsun.
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



Cevap bırakın