Yemek Tarifleri

Sultan Sarmasi

Sultan Sarmasi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker
  • 1,5 türk kahvesi fincanı nişasta
  • 1 türk kahvesi fincanı un
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • Krem şanti için 1 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi

Sultan Sarmasi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alınarak karıştırılır.
  2. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  3. Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesi sağlanır ve altı kapatılır.
  4. Büyük uzunluk fırın tepsisinin tabanı çokça hindistan cevizi ile kaplanır.
  5. Hazırlanan muhallebi dikkatlice üzerine ince bir halde gezdirilir.
  6. Bu halde soğumaya bırakılır.
  7. İyice soğuduğunda krem şanti de hazırlanarak üzeri büsbütün kapatılır.
  8. Kremşantinin erimemesi için muhallebinin düzgünce soğumuş olması gerekmekte. Akabinde dilimlenir.
  9. Rulo biçiminde sarılacağı için uzun dilimler olmalıdır.
  10. Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarılır ve servis edilir.

Sultan Sarmasi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu