Yemek Tarifleri

Su Böreği Tadında Makarnalı Börek

Su Böreği Tadında Makarnalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 paket haşlanmış kelebek makarna

Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 kase beyaz peynir
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz (peynirin tuzuna nazaran ayarlanır)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Susam
  • Çörekotu

Su Böreği Tadında Makarnalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce sosumuzu hazırlayalım.
  2. Tüm malzemeyi yeterlice karıştıralım, beyaz peynir ve maydanozu da ek edip karıştırıyoruz.
  3. Haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarnayı da ekleyip karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye birinci yufkamızı kenarlarında taşacak formda serelim.
  5. Harcımızın yarısını üzerine döküp her yerine yayalım.
  6. İkinci yufkayı üzerine serelim.
  7. Kalan harcımızı da dökelim ve yayalım.
  8. En son kalan yufkamızı da serip, en alttaki yufkanın kenarlardan taşan uçlarını böreğin üzerine kapatalım.
  9. Üzeri için yumurta ve sütü pürüzsüz bir formda çırpalım ve böreğimizin üzerine gezdirelim.
  10. Susam ve çörekotu serpiştirip 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun ???? deneyenlerden fotoğraf bekliyorum.

Su Böreği Tadında Makarnalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu