Yemek Tarifleri
Starbucks Kurabiye

Starbucks Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 125 gram oda ısısında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 çeyrek çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Aldığı kadar un (eleyerek kullanın)
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı nescafe gold (taneli olarak kullanın)
Starbucks Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kabın içerisine tereyağ, sıvı yağ ve yumurtayı alıp çırpalım, akabinde sırasıyla materyalleri ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerek.
- Hamuru 2 modüle bölelim, streç sinemanın üstüne bir modül hamuru alıp boru üzere form verelim, streç sinemaya hamuru sarıp, buzlukta 45 dk dinlendirin.
- Sonra hamuru buzluktan çıkartalım rahat dilimlenmesi için 5 dk bekleyelim ve dilim dilim kesip, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- 180 derece fırında yaklaşık 22-25 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not:İsterseniz hamuru tek kesim olarakta strece sarabilirsiniz, buzluğa tek kesim sığmaz diye ben 2 modüle hatta bazen 3 kesime ayırıyorum. Ben kuru üzüm sevmediğim için üzümsüz yaptım. Bu hamuru 3 ay buzlukta saklayabilirsiniz. Her vakit buzlukta hazır bir kurabiye hamurunuz olur çıkartıp pişirmesi kalır 🙂
Starbucks Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın