Yemek Tarifleri

Soslu Tavuk

Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü fileto
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Sosu için ;

  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domatesli salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için ;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak tavuk göğsünü uzunluktan ikiye keselim. 2 adet göğüsten 4 modül elde etmiş olacağız.
  2. Zeytinyağı, tuz, karabiber,kırmızı toz biber ekleyip soslayalım. 15-20 dk bekletelim.
  3. Bu sırada harcı için soğanı ay formunda, sarımsağı da ince ince doğrayalım. Tavaya zeytinyağını ekleyip soğanları pembeleşene kadar pişirelim.
  4. Biberleri küçük küçük doğrayıp, tavaya ek edelim.
  5. Piştikten sonra domates ve biber salçasını ekleyelim.
  6. 1-2 dk kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesi ek edelim.
  7. Baharatları da ekleyip karıştıralım. 5 dk kadar pişirdikten sonra altını kapatalım.
  8. Tavukları kızgın yağsız tavada gerili önlü pişirelim.
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
  10. Üzerine hazırladığımız harcı paylaştırıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun ????.

Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu